З Днем учителя!

2010-10-03

/Files/photogallery/348883.jpg

На дворі початок жовтня, а це значить, що Україна відзначає День учителя. Професія вчителя — одна з найдавніших на Землі. Роль педагога у розвитку суспільства, у поступі цивілізації завжди була надзвичайно важливою. Адже вчителі були носіями знань, які передавали наступним поколінням.

Це свято за доброю традицією є більш ніж просто одним з професійних свят. День вчителя є справжньою урочистістю національного, суспільного масштабу. Адже немає в світі людини, чия доля ніколи не перетиналася б з долею вчителя, вихователя, педагога.

Без лукавства можна назвати вчителів нашими другими батьками. Адже в школі діти проводять більшу частину дня і саме в школі отримуються міцні знання, розширюється світогляд, вчителі допомагають визначити своє місце в житті. Роки не зітруть пам’ять про вчителів, які сіяли «розумне, добре, вічне» у дитячі душі, і виростили, виховали, підготували до дорослого життя. Адже саме подорослішавши, розуміємо, яким важливим був цей період життя, яким цінним скарбом є знання, отримані під час навчання.

Вчитель виконує надважливу місію у суспільстві. Його покликання вимагає наполегливості, духовної рівноваги, постійного творчого горіння. Народна мудрість каже, що справжній вчитель — не той, хто намагається повчати нас, а той, у кого ми вчимося.

Кiлькiсть переглядiв: 144